Planina 211, si - 6232 PLANINA,

T 05 703 12 15, E Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Vzgojni zavod Planina
Planina 211, si - 6232 PLANINA

E Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
T 05 703 12 00


Odgovorna uradna oseba:
dr. Leonida Zalokar

Kdo smo?

Smo vzgojno-izobraževalni zavod za otroke in mladostnike vseh starosti s celotne Slovenije. Zavod je bil ustanovljen 8. maja leta 1951. Vlada Republike Slovenije pa je z ustanovitvenim sklepom dne 5. junija 1997 Vzgojnemu zavodu Planina ponovno naložila vzgojno-izobraževalno poslanstvo. Kot edini tovrstni slovenski zavod sprejemamo otroke in mladostnike iz vse države.

 

V zavodu je organizirana:

 

- osnovna šola z nižjim izobrazbenim standardom (OŠzNIS),
- nižje poklicno izobraževanje za poklic pomočnik v tehnoloških procesih,
- nižje poklicno izobraževanje za poklic obdelovalec lesa,
- nižje poklicno izobraževanje za poklic pomočnik v biotehniki in oskrbi,
- usposabljanje z delom v kuhinji,
- usposabljanje z delom v likalnici in šivalnici, ter čiščenju.

 


Otroci in mladostniki živijo sredi novejšega naselja v petih samostojnih hišah, razsejanih ob šoli in upravni stavbi na robu gozdička. Čez dan se pri delu z njimi izmenjavajo v vsaki skupini trije oziroma štirje vzgojitelji, ponoči pa delajo nočni vzgojitelji. Življenje v samostojni, sodobno opremljeni hiši zagotavlja veliko samostojnosti in približuje življenje v njej družinskemu življenju. Dopoldanski čas preživijo naši otroci in mladostniki v šoli oziroma v delavnicah. Popoldne pa se lahko vključujejo v razlicne krožke na šoli ali prostočasne dejavnosti v okviru vzgojnih skupin in izven zavoda, se udeležujejo prireditev in izletov.

Ob pomoči vzgojiteljev poskrbijo za osebno urejenost, pranje perila, skrbno urejajo svojo hiško in okolico. Občasno nas obišče tudi kak glasbenik oziroma glasbena skupina, čarovnik ter lutkovna ali dramska skupina.