STROKOVNI CENTER PLANINA

Planina 211, 6232 Planina, Slovenija, EU

Kmetija

Delo na kmetiji

Delo na kmetiji

Delo na kmetiji

Delo na kmetiji

Delo na kmetiji

Socialnopedagoška kmetija je bivanjska in delovna skupnost, katere osrednjo usmerjenost predstavlja izkušnja življenja na kmetiji. Preko smiselne dnevne strukture se otroci in mladostniki učijo skrbeti za rastline in živali, pri čemer razvijajo različne spretnosti ter sposobnosti. Fokus se tako iz pasivnega usmeri v aktivno skrb za naravo, druge in zase.

Skozi skupno delo in odgovornost pri kmetijskih opravilih, se udeleženci učijo vzpostavljati in ohranjati medosebne odnose ter komunicirati s skupino, kar pripomore k utrjevanju socialnih kompetenc ter razvoju občutka skupnosti. Istočasno pa z učenjem praktičnih veščin višajo meje svoje vztrajnosti, zmogljivosti in ne nazadnje tudi samoučinkovitosti.

Podeželsko okolje in pristen stik z naravo otrokom in mladostnikom kot tudi njihovim družinam nudita številne možnosti za nova doživetja in izkustva, za kar so današnje generacije v veliki meri prikrajšane.

Več...

 
 

Free Joomla! template by L.THEME

Piškotke uporabljamo za izboljšanje delovanja naše spletne strani. Če vas zanima več o piškotkih, si preberite več informacij.

Sprejmem piškotke

EU Cookie Directive Module Information