STROKOVNI CENTER PLANINA

Planina 211, 6232 Planina, Slovenija, EU

Program STEPPS je edukativni stopenjski program za soočanje z močnimi čustvenimi nihanji povzet po Nancee S. Bloom, 2012. V originalni verziji je napisan za odrasle osebe z borderline osebnostno motnjo, v naši ustanovi pa smo ga prilagodili na populacijo otrok v vzgojnih zavodih.

Program STEPPS obravnava mejno osebnostno motnjo kot motnjo uravnavanja čustev. Program uporablja pedagoški pristop, kar pomeni, da se udeleženci najprej učijo o tem, kaj je to intenzivna čustvena nestabilnost, kako slediti svojim čustvenim nihanjem in kako osmisliti svoja čustva. Drugi, zelo pomembni del programa (ki sicer poteka vzporedno s prvim), pa je udeležence naučiti strategij in spretnosti za učinkovito spoprijemane z intenzivnimi čustvi. . Ob tem ima vključena oseba tudi podporno osebo (v našem primeru je to lahko učitelj, vzgojitelj), na katero se lahko obrne za pomoč pri izpolnjevanju nalog v okviru programa.

 

Bloom, N.S., Bartels, N. E., St. John, D. in Pfohl, B. (2012). STEPPS. Coralville: LevelOne.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME

Piškotke uporabljamo za izboljšanje delovanja naše spletne strani. Če vas zanima več o piškotkih, si preberite več informacij.

Sprejmem piškotke

EU Cookie Directive Module Information