STROKOVNI CENTER PLANINA

Planina 211, 6232 Planina, Slovenija, EU

V STIS-ki izvajamo psihoterapevtsko in svetovalno obravnavo otrok in mladostnikov, ki so nameščeni v Vzgojni zavod Planina. S tem delom strokovnega centra pokrivamo manjkajoče aspekte obravnave mladostnikov v vzgojnem zavodu, ki predstavljajo poglobljeno delo na otrokovih travmatičnih izkušnjah in vedenjskih, osebnostnih in čustvenih razvojnih primanjkljajih. Svetovalno-terapevtska pomoč tako dopolnjuje vzgojno obravnavo posameznega mladostnika skupaj z družino v bolj celostni pristop s ciljem boljše psihične pripravljenosti posameznikov na izzive samostojnega življenja.

V STIS-ki edukanti iz psihoterapije z zunanjimi sodelavci izvajamo razvojno analitično psihoterapijo in kognitivno vedenjsko terapijo, sodelujemo s Projektom človek, pripravlja se terapija s konji, vodimo pa tudi skupino STEPPS za mladostnike, ki je namenjena učenju kognitivno vedenjskih tehnik in veščin ter spoznavanju lastnih psihičnih vsebin na edukativni način.

Mladostniki in otroci dobro sprejemajo to novo obliko pomoči, kljub težavnim temam radi pridejo na psihoterapijo in delajo na sebi, v tem pa tudi vidijo korist za njihovo prihodnost, ko bodo nekoč odšli iz STIS-ke.

Free Joomla! template by L.THEME

Piškotke uporabljamo za izboljšanje delovanja naše spletne strani. Če vas zanima več o piškotkih, si preberite več informacij.

Sprejmem piškotke

EU Cookie Directive Module Information