VZGOJNI ZAVOD PLANINA

Planina 211, 6232 Planina, Slovenija, EU

PROJEKT »DELAMO CIKRUS«

Projekt »delamo cirkus« je društvo Rdeči noski izpeljalo v zavodu od 8. 6. 2021 do 17. 6. 2021. V tem času smo izpeljali 4 srečanja, kjer smo se spoznavali, raziskovali in nadgrajevali naša cirkuška in čarovniška znanja.

V zadnjem tednu pa je šlo bolj zares. Pripeljali so cel zaboj raznoraznih kostumov, klobukov in dodatkov s katerimi smo začeli dokončevati naše točke za nastop in se tudi spomnili naslova za predstavo.

Naslov predstave je bil »ŽIV CIRKUS«, za katerega smo izdelali tudi lepe plakate in povabili vse zavodske otroke in mladostnike ter zaposlene.

17. 6. 2021 pa se je predstava res zgodila. Mi smo pred tem imeli še generalko z glasbo, nato smo se dodobra najedli in skočili v svoje kostume.

Ob 18.30 pa se je vse začelo. Veliko opogumljajočih besed je premagalo vso tremo, ki smo jo čutili predem smo stopili na oder pred zahtevno publiko.

Pripravili smo 8 točk, ki so se zvrstile v 30 minutah. Gledalci so lahko videli krotilca ptičev, žongliranje, dve izvrstni čarovniški točki, poplesavanje s trakom, čisto prave akrobacije, točko s kitajskimi krožniki in robota. Na koncu pa smo vsi skrivnostno odšli skozi portal na počitnice.

Velika pohvala gre vsem mladostnikom, ki so se med sabo podpirali, se opogumljali in si upali nastopiti pred svojimi prijatelji. Vsi so se lepo uredili za nastope, se malo nališpali, poskrbeli za lepe frizure in svoj izgled. Sodelovali so: Maja, Ruža, Veronika, Sara, Zdravko, Gabriel, Teodor in Kristofer.

Velika zahvala pa gre društvu Rdeči noski in tukaj predvsem Romanu, Gorazdu in Petri, ki so bili z nami. Za njihovo predanost, vztrajnost, iskrenost in iskanje dobrega na vsakem koraku.  

Osebno pa lahko rečem, da mi je bilo v veliko čast sodelovati s takimi profesionalci in hvaležen sem zavodu Planina, da podpira tovrstne projekte, kjer lahko skupaj z otroci in mladostniki razvijamo svoje potenciale.

Zelo sem užival ob plesu za zaveso, kjer smo se z mladostniki »otresali tremo«, za vse objeme in vse »petke«, ki smo se jih dali pred, med in po nastopu. Ja moč cirkusa je velika.

Naj živi CIRKUS!


Andrej Pivk

Free Joomla! template by L.THEME

Piškotke uporabljamo za izboljšanje delovanja naše spletne strani. Če vas zanima več o piškotkih, si preberite več informacij.

Sprejmem piškotke

EU Cookie Directive Module Information